Ik ben goed in genieten

Ik ben goed in Picknicken: Top 5 Zomerse Picknick Essentials

Zodra de zon haar stralen laat schijnen en het groen van de natuur tot leven komt, ontwaakt ook de ware picknick-liefhebber in ons. De zomer is het seizoen van samenkomen, ontspannen en genieten van de buitenlucht. Vandaar dat we de must-have items voor een onvergetelijke picknick met je gaan delen, zodat je deze zomer zorgeloos geniet van de leukste tijd van het jaar met de leukste mensen die je kent.

Picknickdekens 

Het allereerste waar je aan zal denken bij een picknick is het karakteristieke picknickdeken. Dit is het item dat het picknicken symboliseert en zo speciaal maakt. Het zorgt er voor dat je elkaar automatisch lekker op zoekt en van dichtbij de beste verhalen, eten en drinken met elkaar deelt. Het is alleen maar zelden dat iemand ook echt een speciaal picknickkleed heeft. Neem daarom een leuke handdoek met naam van jou of 1 van je vrienden mee als extra verrassing!

(Gezonde) snacks

Iedereen wil er op zijn best uitzien in de zomer. Het meenemen van gezonde snacks zoals sandwiches, snackgroenten zoals paprika, tomaatjes en komkommer en een lekker stokbroodje mogen daarom zeker niet ontbreken. Maar het is zonde om op zo’n speciaal moment alleen maar bezig te zijn met gezond eten dus vergeet vooral niet wat lekkere dingen zoals cake, eierkoeken of die heerlijke zelfgemaakte appeltaart van je moeder.

Verfrissende drankjes

Zeker met het warme weer mag drinken zeker niet ontbreken. Een simpele fles water volstaat eigenlijk al omdat je smaakpapillen al genoeg worden gestimuleerd door het heerlijke eten, maar denk ook na over andere leuke opties. Als je het gezond wil houden neem je heerlijke verse sinaasappelsap mee, of welke fruitsap er het beste past bij jouw smaak en gerechtjes. Alhoewel een lekkere wijn of champagne vast ook voor blije gezichten zorgen.  

Koeler

Om al deze culinaire hoogstandjes lekker te houden totdat iedereen op het picknickkleed is neergestreken, zal je met de zomerse hitte een koeler nodig hebben. Deze zijn te krijgen in alle soorten en maten. Er zijn ook zeker hele leuke modelletjes op de markt waardoor je de koeler bijna als onderdeel van je outfit kan zien

Schattig servies

Voordat er gegeten wordt moeten er natuurlijk eerst een paar Instagram Stories gepost worden. Daarbij is een schattig of chique servies onmisbaar om het eten als beste naar voren te laten komen. Helaas is het meenemen van een heel servies vaak niet heel handig, dus wees niet bang om het plastic servies weer uit de kast te trekken. Zeker als je dit geen wegwerpservies is en gewoon weer kan afwassen is dit een goede optie want het weegt minder, breekt niet en je hoeft het niet weg te gooien.

Je houd misschien ook van..