Ik ben goed in klussen

Voorkom een stressvolle verhuizing

Tenzij je een onbeperkt budget hebt, kan verhuizen een dure aangelegenheid zijn. Duizenden euro’s moeten uitgeven om je huis te verhuizen is al stressvol genoeg, maar de gedachte aan al het werk dat komt kijken bij het in- en uitpakken van je spullen kan het proces nog stressvoller maken. Je moet dus passen tussen de hoeveelheid werk die je zelf kunt doen en de hoeveelheid geld die je kunt uitgeven aan een verhuisbedrijf Amsterdam. Hieronder volgen enkele dingen die je kunt doen om je verhuizing minder zwaar te maken.

Organiseer je spullen

Je moet zoveel mogelijk organiseren en inpakken voordat de vrachtwagen arriveert om alles op te halen. Het wordt aanbevolen om twee stapels te maken: één om te houden en één om weg te gooien of weg te geven. Als je nog ruimte over hebt in dozen, ga je gang en pak de dingen in die dozen en label ze dienovereenkomstig (bijvoorbeeld: “keukengerei” of “boeken”). Je wilt items die klein en kwetsbaar zijn in dozen met extra opvulling verpakken, zodat ze tijdens de verhuizing niet beschadigd raken.

Huur professionals in

Als je veel grote of zware meubels hebt, moet je professionals van een verhuisbedrijf inhuren om deze items te vervoeren in plaats van ze zelf te dragen (tenzij ze gemakkelijk genoeg zijn om met slechts één persoon te dragen). Naast dat ze de verhuizing fysiek minder vermoeiend maken, kunnen deze professionals je ook suggesties geven over hoe je je spullen op de juiste manier kunt verplaatsen. Vraag hen dus gerust alles wat je van hen wilt weten. Bovendien hebben ze ook de juiste gereedschappen en apparatuur voor het verhuizen, wat het werk veel gemakkelijker maakt. Houd er echter rekening mee dat ze je ook kosten in rekening brengen voor sommige gereedschappen en apparatuur (vooral de grote). Vraag ze daar dus altijd naar voordat je ze vertelt om die gereedschappen en apparatuur mee te nemen en te gebruiken.

 

Je houd misschien ook van..