Ik ben goed in opruimen

Eenvoudig opruimen dankzij etiketten

Blanco etiketten op brievenbussen

Je huis, kantoor of magazijn opruimen.. Iedereen heeft er een hekel aan, maar veel mensen houden wel van een opgeruimde kamer of bureau. Bovendien bespaart het je veel tijd met zoeken als alles op een vaste plek ligt. Kortom, genoeg redenen om toch op te ruimen. Ben jij er al Goed-In?

Met etiketten maak je alles overzichtelijk

Berg alle kabels in één gezamenlijke doos op, ruim aan het eind van elke dag jouw bureau of eettafel op en bedenk vaste plekken voor je spullen. Allemaal tips die je wel eens hebt gehoord. Dat is niet zo gek, want ze werken echt. Door een beetje moeite te doen, creëer je al snel orde in de chaos en bespaar je jezelf dus elke dag tijd. Maar hoe onthoud je dan welke spullen waar liggen? Met blanco etiketten natuurlijk! Op die etiketten kun je zelf tekst of codes zetten, bijvoorbeeld een barcode. Daarmee houd je jouw magazijn, fabriek of kantoor overzichtelijk. En voor thuis zijn blanco etiketten ook nuttig, maar dan om er met de hand iets op te schrijven.

Met blanco etiketten kun je alle kanten op. Sommige blanco etiketten zijn bijvoorbeeld geschikt voor buiten. Handig als een deel van jouw producten liggen opgeslagen. Of als je elke dag jouw planten vóór de winkel uitstalt. Met beschreven blanco etiketten zien bezoekers dan precies welke planten het zijn. Andere blanco etiketten kunnen niet tegen zonneschijn, maar wel goed tegen kou. Handig in de koelcellen van jouw supermarkt of slachterij!

Natuurlijk kun je ook voor bedrukte etiketten gaan. Daar staat dan bijvoorbeeld de categorie op, zoals “jassen”. Of een getypte code zoals “1 A 43” voor “hal 1, gangpad A, rij 43”. Of een combinatie van tekst en barcode, zoals “rode rozen” met daarnaast de barcode die gekoppeld is aan rode rozen. Er zijn kortom heel veel mogelijkheden.

Waar moet je op letten bij etiketten?

Maar met al die mogelijkheden rijst ook de vraag: waar moet je op letten bij etiketten? Daarvoor hebben we de volgende tips:

  • materiaal
  • formaat
  • kleefstof/lijm
  • kleur

Wil je bijvoorbeeld labels voor buiten, voor in koelcellen of voor binnen? Het antwoord daarop beïnvloedt jouw keuze voor het materiaal. En voor de lijm, want niet alle kleefstoffen zijn geschikt voor temperaturen onder het vriespunt.

Natuurlijk is ook het formaat belangrijk. Welk formaat voor jou het beste is, hangt er vanaf hoeveel informatie je op de blanco etiketten wilt zetten. Zoals we al eerder noemden, kun je een tekst, een tekst met barcode of alleen een barcode op het etiket zetten. Het spreekt voor zich dat een barcode een vierkant formaat nodig heeft en een tekst een rechthoek. 

Ook de kleur is belangrijk. De meeste blanco etiketten zijn wit, maar ook geel is een veelgekozen kleur. Vaak worden hier zwarte letters en barcodes op afgedrukt. Logisch, want die zijn het beste leesbaar op lichte kleuren. Wil jij echter voor een andere kleurencombinatie gaan? Neem dan contact op met een aanbieder van blanco etiketten om te vragen naar de mogelijkheden.

Je houd misschien ook van..