Uncategorized

Ik ga bewust om met mijn kleedgeld

Kleedgeld of kledinggeld is iets wat je misschien al vanaf je puberjaren krijgt. Het is de fase waar je met geld om leert gaan. Als het op is is het op. Je kan het maar één keer uitgeven. Dat soort uitspraken dus. Maar hoe haal je nu het maximale uit dat vaste bedrag wat je periodiek ontvangt voor kleding? En gaat het alleen om kleding of tellen jassen en schoenen ook mee? tip met een knipoog: onderhandel de voorwaarden thuis goed.

Niet alles heeft dezelfde prijs

Prijzen zijn van veel dingen afhankelijk. Allereerst: vraag en aanbod. Daarnaast is er zoiets als mode, merken, tweedehands versus nieuw en online versus offline. De prijs wordt dus breed beïnvloed. Het is sowieso goed om een aantal favoriete merken te hebben. Je kent de prijs-kwaliteit en kan na verloop van tijd goed inschatten of iets een goede prijs is voor dat product. Een goed voorbeeld hiervan is Rebelz kleding. Een betaalbaar maar ook alledaags en modieus merk. Waarschijnlijk zijn de items van Rebelz kleding vaak online net wat goedkoper dan in de winkel. Maar ook op online marktplaatsen, kringloopwinkels of boetiekzaakjes kan je soms leuke pareltjes van jouw favoriete merk vinden. En daar zit precies jouw uitdaging. Stel je voor dat je iets voor de helft van de prijs kunt kopen. Dat kun je het precies wél kopen, of je houdt juist nog budget over voor een leuke accessoire. Op de markt is je gulden een daalder waard, dat is zeker waar. Maar door niet te impulsief te handelen en je kans af te wachten is je euro vaak wel vijf euro waard.

Het hoeft niet altijd op

Misschien spaar jij wel voor een groter item wat je graag wilt hebben. Besef je goed dat je kleedgeld zeker niet op hoeft, maar dat je ook eens een maandje het geld kunt bewaren. De maand daarna kan je met het dubbele budget weer net andere en dus duurdere items kopen. Een goede les om eens wat te sparen en wie wat bewaart, die heeft wat. Wil je nu nog wat extra budget hebben? Ruim dan je eigen kast eens uit. Probeer online of via tweedehands platform wat kleding te verkopen. Het ruimt lekker op en verhoogt direct je budget. Op die manier krijgt jouw kleding een nieuwe kans bij iemand anders en misschien zie je zelf ook wel een koopje voorbij komen.

Kledingruil

Ook een kledingruil is een goed advies. Heb je een groep vrienden of vriendinnen met ongeveer dezelfde maat? Verzamel alle kleding die je niet meer draagt en organiseer een leuke ruilmiddag. Wat jij ‘mwoah’ vindt of net te groot/klein kan voor iemand anders een pareltje zijn. Super leuk!

 

Je houd misschien ook van..