Uncategorized

Ik ben goed in styling

Ah, de mode. Daar kunnen we toch een boek over schrijven. De trends die nu hip zijn kijk je over tien jaar lachend op terug. Hoe komt dat toch dat je je vandaag ergens zo zelfverzekerd bij kan voelen en er jaren later op de terug kijkt met de gedachte: wat dacht ik toen wel niet, ik loop voor gek. De mode blijft een bijzonder iets.

Praktisch is tijdloos

Uiteindelijk wordt vrijwel elke branche beïnvloed door mode. Momenteel zijn zelfs werkschoenen ‘hip’ gemaakt en ogen ze als een modern paar sneakers. Maar er zijn ook genoeg tijdloze items. Leren handschoenen blijven gewoon leren handschoenen. Natuurlijk heb je handschoenen in diverse stijlen, kleuren en materialen. Maar warme handjes op de fiets, dat is een praktisch issue wat je wilt oplossen. Praktisch is tijdloos.

Bouw vanuit de basics

Een eigen stijl is leuk, maar het is handig om altijd vanuit een paar fundamenten je outfit op te bouwen. Voor man de bestaat dat bijvoorbeeld uit een paar basiskleuren. Denk dan aan een jeans of chino, maar ook de bovenkleding. Shirt, overhemd of blazer. De basiskleuren zijn dan grijs, zandkleur, zwart, marineblauw en eventueel bordeauxrood/aubergine. Deze combi’s kleuren altijd goed met elkaar. Het is tijdloos en past altijd. Maar ook voor vrouwen geldt dat je je outfit handig vanuit zulke basics kunt opbouwen. Een goeie jeans met een hempje voelt wat kaal. Blazertje en een ketting erbij en ineens is je outfit al redelijk compleet. Je schoenenkeuze bepaalt dan de gelegenheid, casual of formeel. Sneakers versus pumps geeft dit contrast perfect weer.

Een goed gevoel

Of je er nu over tien jaar lachend op terug kijkt of nog steeds diezelfde outfit regelmatig uit de kast haalt. Het maakt niet uit. Uiteindelijk gaat het er om dat je iets draagt wat bij jezelf past en vooral, waar jij je fijn bij voelt. Een fijne outfit geeft je zelfvertrouwen een boost en dat is iets wat je onbewust toch uitstraalt. Het is wel zo prettig als je ergens op je gemak bent en niet de hele tijd het gevoel hebt dat je gek over komt. Maak het jezelf dus zeker niet te moeilijk en maak altijd zelf de beslissing die dicht bij jezelf staat, dan geniet je er het meeste van.

Veel plezier met het verfijnen van jouw stijl. Juist die details waarvan je had gewild dat je ze eerder ontdekt had geven de meeste voldoening. Kijk af en toe eens op internet of in winkels om leuke ideeën op te doen, maar probeer ook zeker eens iets aan wat je normaal gesproken niet zomaar zou doen. Juist dan ontdek je nieuwe pareltjes voor jezelf als het gaat om stijl.

 

Je houd misschien ook van..