Uncategorized

Ik ben goed in voor mijzelf zorgen

Als je ouder wordt heb je het gevoel dat je steeds meer fysieke ongemakken krijgt. Last van je rug, zere knieën of slecht ter been. En dan helpt je beroep vaak ook niet mee. Té veel van hetzelfde doen geeft vak overbelasting. Of je nu de hele dag op je knieën zit als stratenmaker, passief op kantoor zit of juist je benen onder je lijf vandaag loopt als postbode. Als er ’te’ voor staat is het meestal niet goed. Een stukje zorg voor jezelf geeft ondersteuning die je nodig hebt. Maar die zorg begint met bewustwording. Hoe ziet mijn leven er nu uit en ervaar ik daardoor fysieke of mentale ongemakken.

De kosten van je eigen zorg

Geld is vaak een issue. Dat heeft te maken met het feit dat je wel het kostenplaatje ziet maar niet altijd van te voren weet wat dat bedrag precies oplost. Zooltjes bijvoorbeeld, een vaak aangemeten product die diverse klachten zeker kan verminderen of zelfs helemaal kan wegnemen. Voetklachten of polsklachten zijn vaak erg hardnekkig. Het is lastig om deze lichaamsdelen te ontzien met je dagelijkse taken. Maar wat is het je waard als je hielspoor kunt oplossen? Je klachten kunt wegnemen? Is hielspoor behandelen dan echt ’te duur’? Het is goed om hier niet alleen het exacte bedrag te beoordelen, maar ook de waarde van klachtenvrij kunnen bewegen.

Zitten is het nieuwe roken

Een veelgehoorde uitspraak en de titel van een bekend boek. Maar ook hier is wat aan te doen. Vaak is het consequent bewegen en trainen een goede oplossing. Makkelijker gezegd dan gedaan zeker? Dat is waar, maar dan kan je niet stellen dat de oplossing niet bekend is. Begin dus niet morgen, maar vandaag met die oefeningen. De eerste week is lastig, routine creëer je nu eenmaal niet in een dag.

Gun het jezelf!

“Dat zou ik ook wel willen…” Doe dat dan! Heel veel mensen zouden iets wel willen, maar komen toch niet in beweging. Hoe komt dat toch? Willen die mensen het dan wel echt? Hier is geen eenduidig antwoord op. Het heeft vaak te maken met de comfortzone en het willen vermijden van risico. Op zich logisch en zeker wat voor te zeggen, maar dan gaat er niets veranderen. Als je hetzelfde blijft doen mag je geen andere resultaten verwachten. Wat ga jij vanaf vandaag aanpakken? Gun het jezelf en kom in beweging voor nieuwe resultaten! Succes!

Je houd misschien ook van..