Ik ben goed in klussen

Je woonkamer omtoveren tot iets magisch

woonkamer

De woonkamer is een ruimte waar je tot rust komt en waar je eventjes weg bent van het drukke leven. Het is daarom erg belangrijk dat je woonkamer aanvoelt als een kamer waar je niks moet en waar je heerlijk geniet. In deze blog lees je, hoe je jouw woonkamer omtovert tot een magische plek.

Ga voor licht

Een glazen deur in de woonkamer is een prachtige manier wat je woonkamer een stuk ruimtelijker en open maakt. Wanneer je meer privacy wilt is het ook mogelijk om te kiezen voor privacy glas, je behoudt dan wel het licht zonder dat iedereen je ziet. Kies verder voor wandplanken als opbergruimte. Wandplanken zijn een stuk opener en nemen veel minder ruimte in. Hierbij is het belangrijk om de planken niet al te vol in te delen. Leg bijvoorbeeld boeken neer en onderbreek dit met een mooie vaas of een mooi beeldje. Dit zorgt voor rust en variatie. 

Creëer ruimte 

Als je genoeg ruimte in je woonkamer hebt zorgt dit voor rust in je hoofd. Wanneer je een niet al te grote woonkamer hebt is het mogelijk om spiegels te laten plaatsen om de ruimte groter te laten lijken. Probeer een doorkijk te creëren naar bijvoorbeeld de tuin of de keuken. 

Decoratie

Heb je altijd eens een openhaard gewild maar heeft je woning geen schoorsteen? Geen probleem, er zijn tegenwoordig prachtige sfeerhaarden beschikbaar. Deze zorgen voor een heerlijke sfeer in de woonkamer. Tegenwoordig is het erg in om een cinewall te laten maken in de woonkamer. Dit is een ombouw waarin een haard wordt ingebouwd en waar je televisie in wordt gebouwd. Dit zorgt voor een luxe en magische uitstraling.

Haal de natuur in huis

De natuur in huis halen zorgt voor een warme en gezellige sfeer. Je woonkamer krijgt hierdoor een stuk meer karakter. De natuur gaat met een hoop stijlen samen. Neem daarom eens een mooi plantje in huis. We zien steeds vaker grotere planten in woonkamers terug. Dit ziet er niet alleen mooi uit het is ook nog eens ontzettend goed voor de luchtvochtigheid in je woonkamer. Dit zorgt ervoor dat je een minder droge lucht hebt wat hoofdpijn en droge ogen voorkomt. 

Verder is het ook mogelijk om de natuur op een heel andere manier in huis te halen. Denk eens aan schilderijen of een prachtige behang met planten. Er is ontzettend veel keuze in allerlei kleuren en stijlen. 

Dit waren onze tips om je woonkamer om te toveren tot een magische plek. Wij wensen je veel succes met jouw woonkamer transformatie.

Je houd misschien ook van..