Ik ben goed in opruimen

Tips voor als je te veel spullen hebt

Het internet staat vol tips om minimalistisch te worden. Ook de boekenwinkel ligt vol met boeken hierover. Wat als je helemaal niet minimalistisch wilt leven? Dan moet je ervoor zorgen dat je goed je spullen opbergt. Zo voorkom je dat je huis een rotzooi wordt. Hoe doe je dat? Dat lees je hier!

Meubels

Er zijn veel meubels die tegelijkertijd opbergmogelijkheden hebt. Zo heb je banken en bedden met een opbergmogelijkheid. Een bed kan bijvoorbeeld lades hebben of opbergruimte hebben achter je bed. Zo kan je veel spullen kwijt in meubels die eigenlijk een andere functie hebben. Ook tafels kunnen extra opbergruimte hebben. Kan je niet genoeg spullen hiermee kwijt? Zorg dan ook voor een paar kasten waar je spullen in kwijt kan. In een open kast kan dit snel rommelig eruit zien. Kies liever voor een gesloten kast of bijvoorbeeld een kallax kast met manden.

Opbergen van je kleding

Heb je veel kleding? Verdeel je kleding dan eerst in de verschillende seizoenen. Vervolgens kan je de kleding dan de seizoenen die je niet nodig hebt opbergen op een plek, waar je niet zo snel bij kunt. Bijvoorbeeld in je berging, op zolder of verder op in de kast. Je kunt het ook bewaren in je kast in kleding opbergtassen. Kleding die je vaak draagt wil je juist goed kunnen bereiken. Hoe makkelijker je het kunt bereiken hoe minder groot de kans is dat je rotzooi maakt als je de kleding moet pakken. Een goede methode om je kleding makkelijk op te bergen en meer ruimte over te houden is de methode van Marie Kondo. Check deze eens op Youtube. Hierbij plaats je jouw kleding zo dat je jouw kleding altijd goed kunt zien. Heb je veel schoenen, maar geen plek meer voor een schoenenrek. Dan is een schoenen organizer een goed alternatief. Dit kan je bijvoorbeeld in je slaapkamer op de deur ophangen.

Kleine spullen opbergen

Kleine spullen kan je snel kwijtraken als je veel spullen hebt. Zorg daarom voor een goed systeem. Geef spullen een vaste plek om structuur te creƫren. Denk bijvoorbeeld aan een mandje waar je jouw sleutels standaard in bewaard. Sieraden opbergen in een kistje of lade verkleint de kans dat je jouw sieraden kwijtraakt. Niets is vervelend dan een oorbel te missen van een paar oorbellen.

Ook al heb je veel spullen voorkom dat je een hamsteraar wordt. Bekijk om de zoveel tijd wat je nog echt nodig hebt en wat overbodig is. Wellicht maak je een vriend(in) blij met een nieuw item.

Je houd misschien ook van..