Uncategorized

Ik ben (niet) goed in horen

Je bent elke maand op dieet, drinkt alleen in het weekend een glas wijn en je probeert elke dag een frisse neus te halen. Waarom? Omdat je goed zorgt voor je lichaam en je hier ontzettend veel waarde aan hecht. Maar helaas worden de oren vaak vergeten, terwijl dit ook een ontzettend belangrijk onderdeel is van het menselijk lichaam. Jammer, want er zijn een paar simpele trucs die ervoor zorgen dat je nog heel wat extra jaartjes geniet van je oren. In deze blog geven we je een aantal tips om je gehoor te verbeteren! 

Doe een hoortest 

Zijn je oren slecht? Dan is het eerste wat je dient te doen een hoortest! Slechthorendheid heeft namelijk veel invloed op je dagelijkse leven. Bespreek het daarom niet alleen met je omgeving, maar ook met je huisarts. Mochten je oren zodanig beschadigd zijn dat je een hoortoestel nodig hebt, helpt je huisarts bij het maken van de juiste keuze. Neem je een batterijen gehoorapparaat of een draadloos oplaadbare? Samen met je huisarts kom je er wel uit! 

Neem genoeg vitamines! 

Gezonde oren beginnen in de keuken. Wat je eet heeft namelijk rechtstreeks invloed op de kwaliteit van je gehoor. Neem bijvoorbeeld vitamine B3. Als je een tekort hebt aan deze vitamine, gaan je oren op een rap tempo achteruit. B3 is namelijk essentieel voor een gezonde werking van het zenuwstelsel en zenuwen zitten ook in je oor. 

Oordopjes 

Als er iets is wat schade brengt aan je gehoor, dan is dat wel lawaai. Om je oren blij te houden is het daarom essentieel om goede gehoorbescherming te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van oordopjes. Houd wel rekening met het feit dat je de juiste oordopjes moet gebruiken, die bij jou passen. Oordopjes moeten namelijk goed passen en genoeg geluid onderdrukken. 

Denk aan je rust 

Rust, reinheid en regelmaat. Heb je een lange dag achter de rug en ben je in een drukke omgeving geweest of ben je ‘s avonds laat pas thuis van een concert? Zorg dan dat je genoeg rust om je oren te laten bijkomen. Gun ze die rust. Luister bijvoorbeeld een dagje geen muziek en zoek op je werk een kalm en rustig plekje op. Als je je oren af en toe verwent met stilte, zullen ze dit zeker in dank afnemen. Probeer het maar eens en je merkt al gauw dat je minder vaak ‘Sorry, wat zei je?’ zal zeggen!

Je houd misschien ook van..