Ik ben goed in klussen

Ik ben goed in het onderhouden van mijn tuin

Er is toch niks mooiers dan een levendige en goed onderhouden tuin? Het liefst genieten we het hele jaar door van onze tuin. In dat geval is het wel belangrijk dat je tijdens het voorjaar al begint met de onderhoud van je tuin. Het is namelijk in deze periode van het jaar dat de basis wordt gelegd voor de rest van het jaar. Het onderhouden van je tuin is een moeilijke taak en daarom geven we in deze blog een aantal tips om jouw tuin te onderhouden! 

De juiste schutting 

Om te genieten van je tuin is het ontzettend belangrijk om de basis van je tuin goed te leggen. Denk hierbij aan de inrichting van je tuin, de meubelen en alle andere producten die je wilt gebruiken in je tuin. Daarnaast speelt je schutting ook een belangrijke rol in het onderhoud van je tuin. Kies je bijvoorbeeld voor kokosschermen, dan heb je een stuk langer plezier van je tuin dan een standaard houten tuinscherm. Deze schermen gaan langer mee en verkleuren niet zo snel als een standaard houten tuinscherm. En laten we even heel eerlijk zijn, je wilt toch ook de mooiste tuin van je straat hebben? 

Een gezonde bodem 

Het belangrijkste van je tuin is natuurlijk de bodem. Steek daarom genoeg tijd om de bodem gezond en vruchtbaar te houden. Dit doe je door compost, mulch of mest door te scheppen. Gebruik niet te veel mest, want dan worden planten juist slap en kwetsbaar. Je tuin heeft minimaal 2 keer per jaar bemesting nodig en regelmatig maaien houdt je gras mooi en gezond. Wanneer je dit met regelmaat blijft doen, blijf je onkruid ook nog eens de baas. Als er iets is wat we niet willen hebben in onze tuin, dan is dat wel onkruid. 

Pak mos en algen aan! 

Het merendeel van de tuinen in Nederland is deels of helemaal betegeld. Ook die tegels worden al snel groen met mossen en algen. Deze groeien goed door als het veel regent en de zon weinig schijnt. Zulke aanslag dien je zo snel mogelijk te verwijderen. Het maakt bestrating, terras en vlonders behalve lelijk en vuil ook ontzettend glad. Je maakt dit heel eenvoudig schoon met een hogedrukspuit. Je spuit alleen op deze manier ook vaak de zandvoegingen uit je bestrating, waardoor onkruid snel terugkomt. Een borstel met groene zeep heeft dit nadeel niet, maar kost wel een stuk meer tijd. De keuze is aan jou!

Je houd misschien ook van..