Ik ben goed in mijn werk

IK BEN GOED IN FEESTJES ORGANISEREN

Ben jij goed in het organiseren van feestjes? Dan weet je vast hoeveel tijd en moeite erbij komt kijken. Of je nu een verjaardag, of een trouwfeest organiseert, het vraagt heel wat voorbereiding. Uiteraard is het menselijk om iets over het hoofd te zien, maar in de meeste gevallen kom je er dan pas te laat achter. Dit zorgt vervolgens voor heel veel stress en daarnaast geniet je zelf niet eens meer van het feestje. Daarom geven wij in deze blog een aantal tips zodat jij zorgeloos geniet van het feestje dat jij hebt georganiseerd! 

Kies het juiste thema 

Het eerste wat je moet doen bij het organiseren van een feestje is het kiezen van een passend thema. Alle verdere voorbereidingen worden dan gebaseerd op jouw gekozen thema. Het wordt eigenlijk de basis voor de keuze van je decoratie, hapjes en uitnodigingen. Organiseer je bijvoorbeeld een trouwfeest zonder weddingplanner? Zoek dan een passende locatie voor het thema. Is er bijvoorbeeld gekozen voor een zomerse thema? Kies er dan voor om gebruik te maken van een open trouwlocatie. Helemaal passend bij je thema! 

Verstuur je uitnodiging op tijd 

Het organiseren van een feest vergt heel wat tijd en daarom is het ook ontzettend belangrijk dat de uitnodiging een ruime tijd van tevoren wordt verstuurd. Hoe eerder, hoe beter. De kans dat iedereen komt is dan een stuk groter. Uiteraard neem je ook weer bij je uitnodiging het gekozen thema mee. Daarnaast heb je de keuze om het online of offline te versturen. Wij zijn van mening dat een uitnodiging altijd door middel van een fysiek kaartje moet! Dit is een stuk persoonlijker en geeft een leuke indruk. Uiteraard kost dit ook meer tijd, maar in de meeste gevallen laat je dit gewoon uitbesteden aan een andere partij. 

Maak sfeer 

Sommige feesten hebben sfeer, andere niet. Het is ontzettend belangrijk om de juiste sfeer te hebben of jouw feest. Alle omstandigheden die de zintuigen prikkelen, beïnvloeden de sfeer. Één van de meeste sfeermakers op een feestje is natuurlijk muziek. Het beïnvloedt en geeft toegang tot onze emoties. Je hebt met muziek een machtig instrument in handen. Het kan mensen rustig maken, of juist leven in de brouwerij brengen. Lage bassen veroorzaken trillingen in ons lijf die emoties opwekken. Zorg daarom dat je altijd een goede playlist bij de hand hebt. Steek hier daarom ook genoeg tijd in, want muziek kan een feestje maken of breken!

Je houd misschien ook van..