Ik ben goed in mijn werk

IK BEN GOED IN HET INRICHTEN VAN MIJN KANTOOR

We zijn er allemaal van overtuigt dat de werkplek direct van invloed is op de productiviteit van de werknemers. Ook zakelijke gesprekken verlopen vaak efficiënter wanneer deze worden gehouden op een locatie waaraan zorg is besteed. Daarnaast wordt ook de professionaliteit van je bedrijf grotendeels bepaald wanneer je het kantoor gaat inrichten. Het is daarom ontzettend belangrijk om hier de juiste aandacht aan te besteden. Maar hoe richt je dan een kantoor in waar het voor iedereen een plezier is om te werken? Dit is namelijk een moeilijke taak. Gelukkig geven wij je in deze blog een aantal tips om jouw kantoor zo efficiënt en professioneel mogelijk in te richten. 

Ga voor duurzaam 

Om te beginnen vinden wij het ontzettend belangrijk dat je bij het inrichten van je kantoor ook rekening houdt met het milieu. Dus heb je nieuwe meubels nodig voor je kantoor? Zorg dan dat je tweedehands kantoormeubelen koopt. Daarnaast ben je niet alleen duurzaam bezig, maar bespaar je ook nog eens ontzettend veel geld. Dit geld gebruik je vervolgens heel eenvoudig om je kantoor zodanig in te richten dat alle werknemers hier graag aanwezig willen zijn. 

Creëer meer ruimte met daglicht 

Onze creativiteit wordt al gauw beperkt wanneer er niet genoeg daglicht naar binnen komt in het kantoor. Door een tekort aan daglicht wordt je snel vermoeid. Dit zorgt er vervolgens voor dat je concentratie afneemt. Maak daarom zoveel mogelijk gebruik van daglicht. Door gebruik te maken van daglicht creëer je optisch meer ruimte in je kantoor. Heb je kleine ramen? Zet er dan geen grote planten voor en hang geen raamdecoratie op. Plaats de werkplekken zo in het kantoor dat het gericht is naar buiten of naar een open ruimte. Je kantoor voelt op deze manier al snel een stuk ruimer. 

Luchtkwaliteit 

Schone lucht is één van de belangrijkste fundamenten van een gezonde werkplek. Als er iets is wat in orde moet zijn, is het wel de luchtkwaliteit. Dit is namelijk van cruciaal belang voor het verbeteren van de productiviteit, het comfort en het welzijn van alle werknemers. Daarnaast helpt een goede luchtkwaliteit ook bij het verminderen van verzuim. Hoe zorg je voor een goede luchtkwaliteit? Door het leveren van genoeg frisse lucht en het beheersen van verontreinigende stoffen in de lucht, zoals fijnstof, gifstoffen en allergenen. Blokkeer daarom geen lucht- of ventilatieroosters. 

Planten 

Mensen zijn biologische wezens en worden daarom dus diep getroffen door onze toegang tot de natuurlijke wereld. Stimuleer daarom zoveel mogelijk korte pauzes, waarbij medewerkers even naar buiten mogen. Daarnaast mogen planten ook niet ontbreken op kantoor. Niet omdat ze er zo decoratief mooi uitzien, maar planten verminderen ook stress, ziekte en geluidsniveau. Met andere woorden stimuleren planten de creativiteit en productiviteit.

Je houd misschien ook van..