Ik ben goed in opruimen

7 STIEKEME MANIEREN OM JE HUIS SCHONER TE LATEN LIJKEN DAN HET IS

Luister, we hebben allemaal goede voornemens om 20 minuten per dag te besteden aan het schoonhouden van ons huis, maar het kan er bij inschieten als het hectisch wordt. Zoals de wet van Murphy het wil, is het moment waarop je het te druk hebt om je huis schoon te houden, waarschijnlijk het moment waarop iemand aankondigt onverwachts over een uur langs te komen. We zijn geen sloddervossen’, kunt u roepen als ze arriveren, of u kunt onze tips opvolgen om uw huis er schoner uit te laten zien dan het is als u haast heeft!

1. DENK NA OVER WAAR JE GASTEN ZULLEN ZIEN, MAAK DIE EERST SCHOON

Gasten komen waarschijnlijk via de hal binnen en gaan dan naar de keuken of de woonkamer. Waar je jezelf de meeste tijd ziet doorbrengen, concentreer je het grootste deel van je tijd op dat gebied, maar volg het potentiële pad van je gasten door het huis om ervoor te zorgen dat je alles ziet wat ze zullen zien.

2. STOF VERSTANDIG AF 

Begin met grote oppervlakken die duidelijk zichtbaar zijn voor gasten, namelijk tafelbladen, open haarden, televisies en toiletten. Stof verzamelt zich op dit soort oppervlakken en maakt het heel duidelijk dat uw huis niet zo schoon is als u probeert te laten merken.

3. MAAK DE BADKAMER SCHOON

Een stoffige TV is echter niet zo’n grote misdaad als een vieze badkamer. Niets is zo smerig in andermans huis als een badkamer die niet is schoongemaakt. Zorg ervoor dat je de badkamer schoonmaakt voordat er iemand aankomt, al is het maar door bleek in het toilet te gooien, de gootsteen af te spoelen en de spiegel even schoon te vegen. Een schone badkamer impliceert dat je de zaken goed onder controle hebt, zelfs als er een paar stoffige plekken rondslingeren.

4. BRENG EEN LEKKER GEURTJE AAN

Je zou verbaasd zijn over het verschil dat een brandende geurkaars, een spray met Febreze of een rietverspreider kan maken. Je huis hoeft niet eens slecht te ruiken om mee te beginnen. Gasten zullen het niet merken als je huis naar niets ruikt, maar ze zullen het gevoel hebben dat het huis schoner is als er een aangename geur hangt!

5. RUIM ROMMEL OP

Als je geen tijd hebt om de rommel te sorteren, kan het een groot verschil maken om er iets zinnigs over te zeggen. Stapel dingen op grootte om er een gevoel van organisatie aan te geven. Alles wat u niet kunt organiseren, kan in een mand achter een gesloten deur om later te worden gesorteerd. Als je de tijd hebt, bespaar je dan wat moeite door de spullen in manden per kamer te sorteren, zodat ze later alleen nog maar in de juiste kamer gezet hoeven te worden.

6. DOE IETS MET DE AFWAS

Als je vaat hebt staan die in de vaatwasser moet, zal je keuken er meteen opgeruimder uitzien als je hem erin zet. Als je geen vaatwasser hebt, geeft het stapelen van de vaat op volgorde je keuken weer een opgeruimde indruk. Als ze er echt smerig uitzien en tijd nodig hebben om te rijpen voordat je ze kunt afwassen, kun je ze in de oven verstoppen tot de gasten weg zijn. Zorg er wel voor dat je ze er weer uithaalt voordat je de oven aanzet.

7. GA OVER DE VLOEREN

De snelste stofzuiger van je leven zorgt ervoor dat het huis veel schoner aanvoelt, zelfs als je letterlijk door het huis rent. Heb je geen tijd om te stofzuigen? Met een licht vochtige keukenrol die je met je voeten voortduwt, neem je al veel stof op.

Je houd misschien ook van..