Ik ben goed in opruimen

HET BESTE ADVIES OM JE KEUKEN SCHOON TE HOUDEN

De keuken is waarschijnlijk de meest gebruikte ruimte in jouw huis, dus of je nu elke avond kookt of in het weekend, het is niet meer dan normaal dat je keuken rommelig wordt. De realiteit is dat je keuken elke dag je aandacht nodig heeft, de afwas negeren of vergeten de oppervlakken schoon te maken kan leiden tot een veel grotere klus in het weekend, en wie wil er schoonmaken in het weekend? Hier zijn een paar manieren om je keuken schoon en veilig te houden voor het hele gezin.

MAAK SCHOON TERWIJL JE WACHT

Als je in de keuken staat te wachten, gebruik deze tijd dan verstandig. Als je wacht tot de waterkoker kookt, kan je de vaat wegzetten of de vaatwasser uitruimen, de kookplaat schoonvegen of de aanrechten schoonmaken; je zult versteld staan van wat je kan bereiken in de tijd die het kost om de waterkoker te laten koken of de kip te ontdooien. Deze paar minuten schoonmaken dragen er allemaal toe bij dat de keuken langer schoon en opgeruimd blijft.

MAAK DE GOOTSTEEN SCHOON NA HET AFWASSEN

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is het helemaal waard! Leeg altijd de gootsteen van het afwaswater zodra je klaar bent met afwassen. Een kom vol vies, vettig water kan een blijvende geur in de keuken achterlaten. We zijn allemaal schuldig aan het achterlaten van kleine etensresten in het gootsteenputje, maar het duurt maar een paar seconden om ze op te rapen en in de prullenbak te gooien (gebruik rubberen handschoenen als je daar bang van wordt!). Werk de gootsteen af door hem te reinigen met een keukenreiniger en een schone doek. Als je ’s morgens wakker wordt met een schone en frisse keuken, zal je er geen spijt van hebben.

RUIM GEMORSTE SPULLEN ZO SNEL MOGELIJK OP 

Ook dit lijkt misschien een voor de hand liggende tip om de keuken schoon te houden, maar het leven is zelden zo eenvoudig en gemorste vloeistoffen kunnen over het hoofd worden gezien als je haastig de deur uitgaat. Als je in de keuken morst zodra het gebeurt, is het veel makkelijker schoon te maken dan een dag later, wanneer het opgedroogde smurrie is geworden!

MAAK SCHOON TERWIJL JE BEZIG BENT

Onze ervaring is dat koken meestal een georganiseerde chaos wordt, elke pan die je hebt staat op het aanrecht, het aanrecht staat vol met potten en waar komen die etensspetters vandaan? Maar je kunt altijd tijd vinden om schoon te maken terwijl je kookt, om de keuken schoon te houden. Zet voordat je begint met koken een kom warm zeepsop klaar, berg tijdens het koken al het keukengerei op dat je niet nodig hebt en veeg de oppervlakken schoon.

HEB EEN PLAATS VOOR ALLES IN DE KEUKEN

Zorg ervoor dat elke pot, pan, mes en spatel een plaats heeft in de keuken. Bewaar al jouw keukengerei in een pot of hang ze aan haakjes. Door de keuken te organiseren, ziet hij er meteen schoner uit en blijft de keuken schoon.

 

Je houd misschien ook van..