Ik ben goed in koken

4 MANIEREN OM EEN BETERE KOK TE WORDEN

Koken is een vaardigheid die mettertijd verbetert en zich ontwikkelt door oefening. Niemand is een fantastische kok vanaf de eerste dag. Ik heb mezelf veel geleerd met vallen en opstaan voordat ik naar de culinaire school ging. In het begin had ik een paar successen en een heleboel mislukkingen. Ik wil niet dat jij net als ik moet worstelen en gefrustreerd raakt, dus ik heb wat nuttige tips voor je.

1 – GEBRUIK KRUIDEN EN SPECERIJEN

Kruiden is meer dan zout en peper. Omarm de kracht van verse kruiden en gedroogde specerijen! Kruiden en specerijen zijn magisch en essentieel voor het toevoegen van smaak en diepte aan elk gerecht. Het gebruik van kruiden en specerijen neemt uw smaakpapillen mee op een culinair avontuur. Ze kunnen gewone kip omtoveren tot een Italiaans feestmaal of een Indiaas smorgasbord. Kruiden en specerijen zijn ook een geweldige manier om de smaak van een gerecht te versterken zonder calorie├źn toe te voegen.

2 – GEBRUIK DE KRACHT VAN ZUUR

Heb je ooit een hap eten genomen en bij jezelf gedacht: “Dat smaakt goed, maar het is een beetje flauw.” Niet saai in de zin dat het flauw smaakt, maar saai in de zin dat het geen pit heeft. Het is bijna alsof je eten … lusteloos is. Waarschijnlijk heeft het een beetje zuur nodig in de vorm van citrusvruchten of azijn. Zuur toevoegen aan een gerecht fleurt het direct op en geeft het leven. Zuren, vooral citrusvruchten, kunnen het best aan het einde van het koken worden toegevoegd.

3 – NOTEN ROOSTEREN

Als ik een recept schrijf, denk ik niet alleen aan de smaak maar ook aan de textuur. Als ik op zoek ben om wat textuur toe te voegen aan een recept, vooral herfstrecepten, gebruik ik graag noten. Ze zijn een makkelijke manier om textuur en een complexe smaak toe te voegen. Noten kunnen echter prijzig zijn, dus het is belangrijk om er het meeste uit te halen. Noten roosteren maakt ze nootachtiger, versterkt hun natuurlijke smaak, en maakt ze knapperig.

4 – VERSNIPPER JE KAAS

Om tijd te besparen, grijpen we allemaal wel eens naar een zak versnipperde kaas. Maar voorgesneden kaas smelt niet zoals kaas die rechtstreeks uit een blok is gesneden. Verpakte versnipperde kaas is bedekt met een licht zetmeel om te voorkomen dat het gaat klonteren. Dat zetmeel verstoort het smelten van de kaas en vermindert de smaak. Als u de tijd neemt om de kaas zelf te raspen, smelt hij beter en heeft u meer smaak.

 

Je houd misschien ook van..