Ik ben goed in opruimen

3 EENVOUDIGE TIPS OM JE KAMER SCHOON TE HOUDEN

Als ik aan het eind van een lange dag de lichten uitdoe en naar mijn slaapkamer loop, bedenk ik me wat een drukke dag ik heb gehad en hoe ik niet kan wachten om in mijn bed onder de dekens te kruipen, de tv aan te zetten en te ontspannen. Als ik mijn slaapkamerdeur nader, ben ik bijna duizelig van opwinding.

Het enige wat dit verlangen om te ontspannen na een zware dag kan verpesten, is een rommelige en slordige slaapkamer binnen te lopen. Het valt niet te ontkennen dat een rommelige slaapkamer een negatieve invloed kan hebben op iemands gemoedstoestand.

In de loop der jaren heb ik het een en ander geleerd over hoe je je kamer schoon kunt houden, zodat mijn kleine oase, de plek in mijn huis dat ook blijft. Ik heb deze gewoontes overgenomen en vandaag deel ik 7 eenvoudige tips plus een paar bonustips over hoe je een kamer schoon kunt houden.

1. GEEN OPSLAG TOEGESTAAN 

Ben je ooit iemands slaapkamer binnengelopen en was die tot de nok toe gevuld met opberg dozen, dozen en troep? Dat nodigt niet uit om te slapen. Je slaapkamer moet geen opslagplaats worden voor alles waar je in huis geen plek voor kunt vinden. Als je je kamer op deze manier gebruikt, wordt het moeilijk om hem schoon en opgeruimd te houden.

Neem een dag de tijd om de rommel uit je kamer op te ruimen en er een nieuwe plek voor te vinden, of beter nog, verkoop, doneer of gooi weg wat je niet meer nodig hebt of wilt hebben. Het opruimen van je omgeving en het creëren van een ruimte waar je aan het eind van de dag met plezier naar toe gaat, is een van de beste dingen die je voor jezelf kunt doen.

2. GEEN KLEREN OP DE VLOER

Niets maakt een kamer meer een puinhoop dan kleding op de vloer. Je voelt onmiddellijk de wanorde van de omgeving wanneer kleren daar worden achtergelaten. Alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft stop met het gooien van je kleren op de vloer.

Zet een wasmand in je slaapkamer als je je daar elke avond uitkleedt of in de badkamer. Het kost net zoveel tijd om je kleren in de wasmand te gooien als om ze op de grond te gooien. Gooi je kleren in de wasmand en je kamer zal er aan het eind van de dag beter uitzien.

3. STOP JE SCHOENEN WEG

In plaats van je schoenen uit te gooien en ze te laten staan waar ze neerkomen, kun je ze beter opbergen in je kast of op een schoenenrek. Door ze van de vloer te houden, kun je ze ook gebruiken als je je kamer moet stofzuigen. Dit kleine karweitje kost maar een paar seconden, maar zorgt er wel voor dat je kamer er netjes uitziet.

Hier is een opbergoplossing die voor jou kan werken. Dit is precies de schoenenopberger die ik in mijn kast gebruik en ik vind hem geweldig omdat er niet alleen schoenen in passen, maar je kunt ook je pocketboeken in het midden kwijt.

Je houd misschien ook van..