Ik ben goed in sport

5 MANIEREN OM JE BASKETBAL VAARDIGHEDEN TE VERBETEREN

Basketbal

Vergeet niet dat hard werken en consequent zijn de sleutels zijn om resultaten in je spel te zien als je de volgende tips in je trainingsroutine toepast.

1 GEEF PRIORITEIT AAN BALCONTROLE

Het ontwikkelen van een sterkere dribbelvaardigheid is de makkelijkste manier om een betere basketballer te worden. Om aan deze vaardigheid te werken, begin je in een gecentreerde atletische positie: houd je neus achter je tenen en je heupen belast zonder je lichaam naar voren te laten leunen. De sleutel tot balbehandeling is balans: houd je lichaam statisch en in een atletische positie, en beweeg de bal rond je lichaam. Wanneer je de bal hanteert, dribbel dan agressief en naar de zijkant van je voet, waarbij je een stuithoogte aanhoudt die tussen je knie en heup reikt. Dribbelen op die sweet spot houdt de bal in de buurt van je schotpocket, waardoor je een efficiëntere schutter wordt. Hoe meer kracht je achter elke dribbel zet, hoe meer controle je over de bal hebt. Oefen het dribbelen met beide handen tijdens je dagelijkse training. Je moet ook werken aan het onder de knie krijgen van drie basis balbewegingen: de crossover, tussen de benen, en achter de rug. Zodra je een solide basis hebt met deze bewegingen, maak je combinatie dribbels die je kunt gebruiken tijdens wedstrijden. Je kunt je nieuwe dribbelvaardigheden gebruiken om verdedigers te verslaan en open jump shots voor jezelf te creëren.

2 IDENTIFICEER EN VERBETER JE ZWAKKE PLEKKEN

Om een betere speler te worden, moet je je richten op het verbeteren van je zwakke punten. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met de vrije worplijn, besteed dan meer tijd aan het verbeteren van je vrije worp percentage tijdens je trainingen. Kun je goed dribbelen met je niet-dominante hand? Zo niet, gebruik dan dribbeloefeningen om je balbehandeling met die hand te verbeteren. Om een topspeler te worden, moet je je tekortkomingen identificeren en elimineren, zodat je goed voorbereid bent op alle aspecten van het spel.

3 OEFEN OP SPEELSNELHEID

Elke speler kan een goede vorm gebruiken tijdens solo dribbel- of schietsessies, maar het kan een uitdaging zijn om die vorm te behouden tijdens een wedstrijd wanneer de druk hoog is en de fans op de tribunes staan te juichen. Als je tijdens dagelijkse oefensessies uitblinkt, maar tijdens een echte wedstrijd slecht dribbelt en slechte schoten neemt, is de kans groot dat je niet op spelsnelheid oefent. Als je je basketbalvaardigheden alleen oefent, doe dan alsof verdedigende spelers je bewaken om je te helpen het tempo van een wedstrijd na te bootsen. Verdedigers zullen je geen seconden geven om je voeten neer te zetten en je schietbeweging langzaam uit te voeren, dus als je oefenschoten maakt (of een andere oefening doet), beweeg dan in een wedstrijdtempo. Anders zullen alle uren die je aan het oefenen bent besteed zich niet vertalen naar de wedstrijd.

4 WERK AAN JE ONDERLICHAAM EN SCHIETTECHNIEK

Een goede schutter vertrouwt op een solide mechaniek, en elk deel van zijn lichaam moet samenwerken om de basis van zijn schoten te vormen. Elk goed schot begint in het onderlichaam. Begin met je tenen in dezelfde richting te wijzen, eerst haaks op de rand, en werk dan door oefening om de meest natuurlijke houding voor je lichaam te vinden. Je benen geven je kracht en consistentie, dus belast je onderlichaam door de bogen van je voeten in de vloer te duwen. Houd je knieën achter je tenen en concentreer je op het laten stromen van kracht en energie van je voeten omhoog door je heupen en bilspieren. Maak je tenen, knieën en schouders vierkant en denk eraan om je benen bij elke stoot te buigen. Om je onderlichaammechaniek te oefenen, ga je voor een spiegel staan zonder bal. Concentreer je op de positie van je voeten en de uitlijning van je onderlichaam, belast je heupen, breng je schiethand in een strakke lijn omhoog door je wenkbrauw, en laat los met je elleboog boven je oog en een zwanenhals-finish.

5 OEFEN JE HAND OP DE BAL

De handpositie is de sleutel om een consistente schutter te worden: het beïnvloedt het gevoel, de juiste spin, verbinding en controle door je release. Om een goede handpositie te vinden, plaats je de wijsvinger van je dominante hand op de luchtklep van de bal. Neem een paar form shots om te wennen aan het gecentreerde gevoel van deze positie. Houd de bal altijd met je vingerkussens vast, en laat wat ademruimte tussen de bal en je handpalm. Als je je schot opstelt, richt je ogen dan op de twee of drie rim hooks tegenover je, en denk eraan de bal net over de voorkant van de rim te laten vallen. Een hoger loslaatpunt maakt het moeilijker voor een verdediger om je schot te hinderen. Als je de bal loslaat, houd dan je elleboog en pols in lijn met de basket en strek je arm volledig uit zodat je elleboog boven je oog eindigt op het punt waar je de bal loslaat. Om de uitlijning van je hand te oefenen, leg je de wijsvinger van je schiethand op het luchtventiel van de basketbal en laat je de bal in je hand rusten om het midden van de bal te voelen. Ga een paar meter van de basket staan en doe 10 schoten, waarbij u eerst het luchtventiel vindt. Doe dan nog 10 schoten en zoek het midden van de bal met je hand, zonder naar het luchtventiel te zoeken.

Je houd misschien ook van..