Ik ben goed in mijn werk

6 MANIEREN OM EEN BETERE BAAS TE WORDEN

Een baas zijn is niet ingewikkeld, maar het vergt wel wat aandacht en aandacht om geweldig te zijn. En aangezien veel mensen hun vertrouwen in jou stellen, ben je het hen dan niet verschuldigd om het beste uit jezelf te halen?  Nou, hier zijn 6 tips om je te helpen jouw volledige baas potentieel te bereiken.

1. STEL REDELIJKE DOELEN

Elke baas heeft veel te verwezenlijken. Vaak is de last zwaarder dan menselijkerwijs mogelijk is om alleen te dragen. Maar het werk willekeurig naar beneden schuiven zal de overbelasting niet helpen. Waarschijnlijker is dat het alleen maar chaos en frustratie creëert. Jij bent de baas geworden zodat jij de stroom kunt beheren, dus doe dat dan ook. Beoordeel jouw team en verdeel de werklast die beheersbaar is. Stel een redelijk aantal specifiek geformuleerde doelstellingen vast en drijf het team ertoe deze te voltooien, zodat ze kunnen overwinnen en vertrouwen krijgen.  Dan kan jij de lat voor volgend jaar hoger leggen.

2. LEID IN PLAATS VAN DICTEREN

 Het is niet omdat je de baas bent dat mensen zullen doen wat jij zegt. Als zij jouw autoriteit niet respecteren, zullen zij op een minimumniveau presteren om hun eigen zekerheid te behouden. Leiders moeten hun volgelingen inspireren tot grootsheid. Help iedereen om zich te verbinden met de doelstellingen zodat zij eigenaarschap nemen. Dan zullen zij hun werk met trots en zorg doen en dankbaar zijn voor de bekrachtiging.

3. ACCENTUEER HET POSITIEVE

Veel bazen besteden veel tijd aan het corrigeren van ondergeschikten voor elk klein dingetje dat ze verkeerd doen in de hoop dat ze fouten zullen elimineren en de efficiëntie zullen verhogen. Helaas gedijen mensen niet goed in een omgeving van constante kritiek. De grote motivator Tom Hopkins zegt het het best: “Houd je ogen open en probeer mensen in je bedrijf te betrappen als ze iets goed doen, prijs ze daar dan voor.”

4. NEEM JE EIGEN PRESTATIES ONDER DE LOEP

De baas worden is echt het begin van je reis. Je hebt nu meer autonomie, maar dat komt met verantwoordelijkheid. Jouw grootste taak is om jezelf te laten groeien.  Niets zal degenen die voor jou werken meer inspireren dan te zien dat jij je zwakke punten identificeert en bewust en publiekelijk de nodige aanpassingen doorvoert. Het mooie is dat elke keer dat jij slaagt, het hele team er baat bij heeft.

5. NODIG ANDERE UIT OM PROBLEMEN OP TE LOSSEN

Ok, dus als de baas ben je nu verantwoordelijk voor alles wat fout gaat. Dat betekent niet dat je alles moet doen wat nodig is om het op te lossen. Jouw team wil helpen. Ze willen samenwerken om problemen op te lossen in het voordeel van alle betrokkenen.  Als iemand niet geïnteresseerd is om te helpen voor het grotere goed, wees dan een goede baas en motiveer hem of haar of verwijder hem of haar uit het team. In beide gevallen kunnen jij en het team met kracht en trots vooruit.

6. LUISTER MEER DAN JE PRAAT

Ja, je hebt veel ervaring en advies te delen met degenen die voor je werken. Maar dat betekent niet dat je het altijd moet delen. Wees niet zo snel om het denkproces af te sluiten met jouw leiding. Anders gaat je team minder zelf nadenken en wordt het uitsluitend afhankelijk van jouw brein. Laat ze de problemen verkennen en hun eigen goede oplossingen vinden. Luister om ervoor te zorgen dat ze niet te ver van het spoor raken. Wie weet leer je zelf ook nog iets nieuws.

Je houd misschien ook van..