Ik ben goed in mijn werk

7 TIPS OM EEN SUCCESVOLLE HAARSTYLIST TE WORDEN

kapsalon

Als je je stempel wilt drukken op de industrie als een succesvolle haarstylist, zijn er enkele basistips om onvervangbaar te worden voor je klanten.

1. ONTWIKKEL JE HAARSTYLIST VAARDIGHEDEN EN WORD EEN EXPERT

Je moet bedreven zijn in alle technische aspecten van haar. Leer hoe u alle texturen van haar moet behandelen en stylen zodat u alle soorten klanten kunt bedienen.

2. BEHEERS KLANTENSERVICE ALS HAARSTYLIST

Communicatie is de sleutel tot klantenbinding. Luister tijdens consultaties goed naar wat klanten willen en nodig hebben. Laat ze je stoel niet verlaten tot ze tevreden zijn. Als ze je stoel ontevreden verlaten, bied dan aan om hun haar gratis te doen als ze terugkomen.

3. VERKOOP JEZELF ALS HAARSTYLIST

Je moet niet alleen je bestaande klanten behouden, maar je moet ook nieuwe klanten aantrekken. Bied kortingen aan voor verwijzingen, verjaardagen en eerste klanten als incentives. Je kunt je diensten ook promoten op een persoonlijke website of social media sites.

4. WEET HOE JE HAAR PRODUCTEN VERKOOPT

Informeer je klanten over de producten die je gebruikt en hoe ze thuis de look kunnen namaken. Je klanten zullen eerder terugkomen als ze producten kopen en de meeste salons zullen je een commissie geven.

5. ZIE ERUIT EN GEDRAAG JE ALS EEN PROFESSIONELE HAARSTYLIST

Je werkt in de schoonheidsindustrie, dus zie er ook zo uit. Je haar, make-up en garderobe moeten elke dag gepolijst en professioneel zijn.

6. HEB EEN POSITIEVE HOUDING TEGENOVER HAAR KLANTEN

Het belangrijkste wat je elke dag in de salon kan dragen is een glimlach! Wees vriendelijk en energiek tegen je klanten. Ze moeten er naar uitkijken om in je stoel te zitten.

7. VOLG DE TRENDS IN HAARSTIJL

Volg lessen om op de hoogte te blijven van de laatste trends en technieken. Je kan er zeker van zijn dat je klanten naar deze stijlen zullen vragen, dus je kan maar beter in staat zijn om ze te leveren.

 

Je houd misschien ook van..