Ik ben goed in klussen

4 DINGEN DIE ELKE SUCCESVOLLE RENOVATOR DOET

Als u op het punt staat om aan een renovatieproject te beginnen, zullen deze tips u helpen om uw nieuwe rol als renovatiebedrijf met zwier te vervullen. Ervaren renovatiebedrijven hebben de kunst van het plannen, begroten en uitvoeren van een renovatieproject tot in de puntjes beheerst, en wij hebben hun expertise gebruikt voor deze gids. Volg deze stappen om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te laten verlopen

Of u nu van plan bent een één of twee verdiepingen tellende uitbreiding, serre of hele huis renovatie, onze tips over huis renovatie zijn praktisch en toepasbaar

1. BEPAAL EEN DUIDELIJKE VISIE (EN BLIJF OPENSTAAN VOOR NIEUWE SUGGESTIES)

Voordat u kunt beginnen aan een renovatie moet u een idee hebben van wat u zou willen bereiken. Hoe duidelijker deze visie, hoe beter. Als je vastzit voor inspiratie besteden tijd kijken naar huizen van andere mensen, tijdschriften, architectuur websites en design boeken om een mood-board te maken.

U kunt dit aanvullen wanneer u nieuwe ideeën tegenkomt en andere die misschien niet zo goed werken, aanscherpen. Bewaar het als een ‘bijbel’ voor je ontwerpvisie en deel wat je hebt gevonden met een ontwerper zodra je er klaar voor bent.

2. ZOEK UIT WAT HAALBAAR IS

Zodra u goed afgeronde ideeën voor het ontwerp hebt, moet u weten wat u daadwerkelijk met uw woning kunt doen, juridisch (en financieel) gesproken. Dit houdt onder meer in dat u moet uitzoeken of u een bouwvergunning nodig hebt of dat u de nieuwe look kunt verwezenlijken op basis van toegestane ontwikkeling.

U moet er ook zeker van zijn dat uw ideeën voldoen aan de bouwvoorschriften. Als u in een monument of een beschermd gebied woont, is dit het moment om dat uit te zoeken, want er kunnen strikte richtlijnen gelden. U kunt uw onderzoek online beginnen op websites zoals planningportal.co.uk.

Naast het onderzoeken van wat wettelijk mogelijk is, is het ook belangrijk om na te denken over wat u bereid bent te accepteren als u van plan bent een huis te renoveren waar u al woont. 

3. MAAK U GEEN ZORGEN OVER VOORBIJGAANDE TRENDS

Cosmetische veranderingen en trendy toevoegingen mogen nooit prioriteit hebben voor een succesvolle renoveerder. Het is als de piramide van behoeften: je moet eerst aan de basisbehoeften voldoen, voordat je zelfs maar denkt aan het experimenteren met slimme toevoegingen of trendy veranderingen (bijv. een open plan). Zie uw huis als een mooi gezicht: de botstructuur is het belangrijkste, dus – zorg ervoor dat de fundamenten zoals vloeren, ramen, muren en deuren worden gerenoveerd tot de hoogst mogelijke standaard. Het veranderen van de kamerindeling en het verbouwen van individuele kamers komt daarna, als het budget het toelaat.

4. SCHAKEL DE EXPERTS IN

Voor grootschalige projecten, zoals het uitbreiden van een huis, het verbouwen van een zolder of kelder, of renovaties van een heel huis, zullen succesvolle verbouwers een architect of bouwkundig ontwerper raadplegen. 

Houd in het midden dat het werken met bestaande gebouwen een kunstvorm is. Een verwaarloosd huis kan worden getransformeerd door middel van renovatie en door te werken met professionals profiteert u van zowel hun ontwerp en planning kennis. Als uw visie voor een renovatie niet mogelijk is, zal een architect in staat zijn om u te praten door de alternatieven.

Voor kleinere projecten of interne herconfiguraties, vraag een vertrouwde bouwer om begeleiding, en raadpleeg een bouwkundig ingenieur om ervoor te zorgen elke muur bewegingen zijn veilig. Ook loodgieters, timmerlieden, keukenfitters en elektriciens kunnen deskundig advies geven over specifieke onderdelen van het project.

 

Je houd misschien ook van..