Voor sommige mensen is de gedachte om zelf te klussen eng of onaantrekkelijk. Van loodgieterswerk tot het leggen van een hardhouten vloer, je bent misschien bang dat je zult verpesten wat niet kapot is. Niet iedereen is geboren om een doe-het-zelver te zijn en het is goed als je dat van jezelf weet, want het kan rampzalig uitpakken. Er zijn mensen die genieten van het doen van home improvement projecten op hun eigen en voor die mensen, ze zijn perfect om een DIY expert te worden en het delen van hun projecten met anderen. Een doe-het-zelf expert worden is niet zo moeilijk als je zou denken, vooral als je de wens hebt om dit te doen. Hier zijn 5 tips om je te helpen een doe-het-zelf expert te worden.

1 BEGIN KLEIN

Door met kleine projecten te beginnen, krijg je meer zelfvertrouwen en leer je bepaalde vaardigheden waarmee je in de toekomst grotere projecten aan kunt. Als beginner moet je geen projecten op het gebied van loodgieterij of elektriciteit op je nemen. Een fout maken op deze gebieden kan zeer kostbaar en onveilig zijn. 

Kleine projecten zoals het bouwen van uw eigen boekenplank zijn gemakkelijk genoeg voor een beginner. Bij deze projecten leert u het belang van hoeken zagen, meten en het gebruik van verschillende gereedschappen. Klein beginnen betekent ook dat je niet te maken krijgt met alle fijne kneepjes van grote projecten die zeker ontmoedigend zijn voor een beginner. Mijn beginnend DIY project is het bedenken van een goede organisatie methode voor mijn sieraden. Blijf kijken voor mijn toekomstige post over het organiseren van je sieraden.

2 GEBRUIK HET JUISTE GEREEDSCHAP

Hoe vaak heb je niet het verkeerde gereedschap gebruikt om een klus te klaren? Het gebruik van de juiste gereedschappen zal niet alleen uw werk veiliger maken, maar ook helpen bij het opbouwen van een geweldige werkplaats. Als u geen idee heeft wat de juiste gereedschappen zijn, hoeft u alleen maar wat how-tos te onderzoeken om erachter te komen welke gereedschappen nodig zijn voor een bepaald project. Bijvoorbeeld, als u op zoek bent naar zagen om uw project te voltooien, zal de ultieme Tool nerds zaag types gids u een duidelijk idee geven. Bovendien is uw lokale ijzerhandel gevuld met personen die bereid zijn om u advies te geven over de beste gereedschappen.

3 WEES NIET BANG OM FOUTEN TE MAKEN

Kijken naar DIY en home improvement shows op televisie kan je visie verdraaien en je doen geloven dat DIY projecten gemakkelijk zijn en door vrijwel iedereen kunnen worden gedaan. Je moet weten dat je fouten zult maken. Laat je daardoor echter niet ontmoedigen, want fouten zijn de beste manier om te leren. Onthoud gewoon dat zelfs de meest ervaren doe-het-zelvers fouten maken en het zijn die ervaringen waar ze van leren.

4 DOE WAAR JE VAN HOUDT

Zoek een project dat aansluit bij je andere interesses. Als je van je kat houdt, moet je misschien beginnen met het bouwen van een klein kattenbed. Brengt u al uw tijd in de keuken door? Misschien vind je het leuk om oude kastjes op te knappen en je keuken een hele nieuwe look te geven. Werken aan dingen waar je van houdt is de beste manier om je zelfvertrouwen op te bouwen en je persoonlijke voldoening te vergroten. Zorg ervoor dat u uw project fotograferen door elke stap en documenteren uw technieken, zodat wanneer u begint te delen kunt u een stap voor stap verslag uit te brengen.

5 DOE JE ONDERZOEK

Onderzoek is een belangrijk onderdeel van het correct uitvoeren van je project. Voordat u begint met een huis verbouwen project moet je ervoor zorgen dat je de kennis hebt voordat je begint. Met middelen zoals het internet, tijdschriften en boeken, heb je een schat aan informatie tot je beschikking die je kan helpen bij het voltooien van bijna elk project. Websites zoals YouTube zijn een bron van onschatbare waarde geworden voor mensen die iets in hun huis willen repareren of bouwen. Het maakt niet uit wat voor soort onderzoek je doet, je moet ook wat tijd besteden aan onderzoek naar het project dat je wilt doen. Door dit te doen, bespaart u geld, frustratie en tijd.

Je houd misschien ook van..

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.