Ik ben goed in school

6 TIPS VOOR HET VERBETEREN VAN DE FRANSE VAARDIGHEDEN THUIS

1. KIJK NAAR JE FAVORIETE PROGRAMMA’S EN FILMS IN HET FRANS

Luisteren naar Frans helpt leerlingen om een betere uitspraak te leren en verbetert het vermogen om woorden, zinnen, enz. te onderscheiden. Zet er Franse ondertitels bij als je wilt zien wat de acteurs zeggen.

2. LUISTER NAAR FRANSE MUZIEK

Of het nu pop, jazz, rock, of hip-hop is, er is Franse muziek voor jou! Door naar Franse muziek te luisteren kunt u de natuurlijke intonatie van de taal horen, die u vervolgens zult gaan gebruiken wanneer u in het Frans spreekt.

3. WOORD PER DAG

Pak het Franse woordenboek en kies één woord per dag om je op te concentreren. Leer hoe u het moet spellen, uitspreken, en wanneer en hoe u het moet gebruiken. Probeer een paar zinnen te schrijven waarin het woord gebruikt wordt, en zorg ervoor dat je het aan je leraar Frans laat zien, zodat je weet dat je het correct gebruikt!

4. WOORDENSCHAT FLASH CARDS

Kies 10 nieuwe Franse woorden per week. Schrijf elk woord op een flash card, met de vertaling op de andere kant. Test jezelf een paar keer per dag-je zult verbaasd zijn hoe snel je de woorden leert. Bewaar de flash-kaarten en bekijk aan het eind van de maand alle woorden van de hele maand – het is een geweldige uitdaging!

5. BEKIJK ENKELE FRANSE BOEKEN

Uw favoriete boeken: Harry Potter, Diary of a Wimpy Kid, The Hunger Games, zijn allemaal verkrijgbaar in het Frans! Probeer ze te lezen-je zult verbaasd zijn hoeveel je begrijpt, vooral als je de Engelse versie al gelezen hebt! Je plaatselijke bibliotheek heeft vast een niet-Engelse afdeling: ga daar eens kijken! Kies een boek dat bij uw taalniveau past – het is niet erg als het wat eenvoudig lijkt: als het boek te moeilijk is, zult u gefrustreerd raken en het verhaal niet begrijpen.

6. HOUD EEN FRANS DAGBOEK

Het hoeft niet lang te zijn, of ingewikkeld. Schrijf gewoon elke dag een paar korte zinnen op, en u zult zien dat uw vaardigheden gaandeweg verbeteren! Na een paar maanden kunt u terugkijken en zien hoe ver uw schrijfvaardigheid is gevorderd!

Je houd misschien ook van..