Ik ben goed in sport

4 MANIEREN OM EEN BETERE RUITER TE WORDEN ALS JE NIET IN HET ZADEL ZIT

paardrijden

Als atleten, weet elke ruiter dat de sleutel tot het behouden en verbeteren van vaardigheden, oefening is. We stappen zo vaak als we kunnen in het zadel en streven er voortdurend naar om betere ruiters te worden. De uitdaging komt echter, wanneer op je paard stappen geen optie is. Of je nu niet kunt rijden vanwege afstand, omstandigheden, blessures of ziekte, het kan een moeilijke realiteit zijn om gescheiden te zijn van je paard. Niet alleen mis je tijd op stal, je mist ook waardevolle oefening. Maar maak je geen zorgen.

Als je niet op je paard kunt rijden, zijn er andere activiteiten en oefeningen die je kunnen helpen je vaardigheden te verbeteren en je fris te houden. Je hebt geen paard nodig, of zelfs geen zadel, om in vorm te blijven en je paardrijden te verbeteren.

1. ZET IN OP CARDIO

Wat niet-paardenmensen ook zeggen, bij paardrijden komt veel meer kijken dan “gewoon zitten”. Langdurig in het zadel zitten vergt een indrukwekkend uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen. Er komt een conditionering bij kijken om je lichaam voor te bereiden op langdurig paardrijden. 

Om je uithoudingsvermogen te verbeteren, moet je de tijd dat je niet in het zadel zit gebruiken om aan cardio te doen. Regelmatige cardio zal je algemene fitheid verbeteren en je helpen het langer vol te houden in de ring. Als je lichaam uitgeput is, zul je eerder fouten maken. Maar als je aan je uithoudingsvermogen werkt, kun je je concentreren op techniek. 

2 WERK AAN JE KERNKRACHT

Kernkracht is iets wat elke ruiter nodig heeft. Het maakt niet uit of je dressuur rijdt of aan barrageracen doet, je kernspieren houden je in balans en gecentreerd in het zadel. Een sterke kern helpt je paardrijden te verbeteren en voorkomt blessures en rugpijn.

Terwijl je je cardiotraining aan het plannen bent, is het een goed idee om core-oefeningen op te nemen in je regelmatige workout routine. Alle oefeningen die je buikspieren trainen zullen je paardrijden op de lange termijn ten goede komen. Planken, beenheffen, supermans, fietsen, en crunches zijn allemaal goede oefeningen voor als je niet kunt paardrijden.

3 LEES ARTIKELEN EN BEKIJK VIDEO’S

Paardrijden is een fysieke sport, maar het is ook gebaseerd op kennis. Hoe meer kennis je hebt, hoe beter je zal rijden. Boeken, video’s en online artikels kunnen een grote hulpbron zijn. De basisprincipes van bepaalde technieken leren is de eerste stap om ze onder de knie te krijgen. En voordat je ze in het zadel kunt uitproberen, is het goed om een fundamenteel begrip te hebben van elke vaardigheid.

Maak gebruik van de tijd dat je niet kunt rijden door je te verdiepen in de educatieve kant van paardrijden. Koop boeken of e-boeken over je gekozen discipline, onderzoek blogs, en bekijk video’s met trainingstips. Tegen de tijd dat je klaar bent om weer in het zadel te stappen, zal je geest voorbereid zijn om je lichaam te helpen leren wat het moet doen. 

4 HERBEKIJK JE EIGEN VIDEO’S

Als je video’s hebt van jezelf tijdens het rijden, is dit het perfecte moment om je vaardigheden te beoordelen. Kijk opnieuw naar video’s die je hebt gemaakt tijdens shows of zelfs als je gewoon aan het dollen bent. Jezelf in het zadel zien zal je helpen in te zien welke fouten je meestal maakt en hoe je kunt verbeteren.

Als je gefocust bent op het rijden, kan het lijken alsof je alles goed doet. En als je trainer er niet is om correcties aan te brengen, merk je je fouten misschien niet op. Maar zodra je jezelf op video ziet, kun je zien of je hielen omhoog stonden of je knieën uit de kom waren. Vergelijk je video’s met beelden van professionele ruiters en maak aantekeningen over waar je aan moet werken.

 

Je houd misschien ook van..