Wiskunde

Jerry Brodkey, Ph.D., geeft al meer dan twintig jaar wiskunde, van Algebra I tot AP Calculus. In de loop der tijd heeft hij een lijst met aanbevelingen ontwikkeld die hij elk jaar tijdens de terug-naar-school-avond met de ouders bespreekt. Hier zijn 6 tips om goed te presteren in wiskunde.

1 MAAK AL JE HUISWERK

Zie huiswerk nooit als een keuze. Het is de belangrijkste manier waarop leerlingen de in de klas geleerde concepten oefenen en onder de knie krijgen. Zorg voor een vaste tijd en plaats, zodat het huiswerk maken als vanzelf gaat.

2 MIS GEEN LESSEN

De wiskundeles gaat snel en elke dag wordt een nieuw concept aangeleerd. Wat leerlingen vandaag doen, bouwt op naar morgen. Wiskunde bestraft afwezigheid; om bij te blijven moeten leerlingen tijd maken om terug te komen en te leren wat ze gemist hebben. Dus als er een optionele afspraak gemaakt moet worden, zorg er dan voor dat die niet tijdens wiskunde wordt ingepland. 

3 ZOEK EEN VRIEND DIE JE STUDIEPARTNER KAN ZIJN

We hebben allemaal redenen voor legitieme afwezigheid. Zoek dus een vriend die goede notities maakt als jij weg bent en die je ’s avonds belt om je bij te praten over het huiswerk. In meer gevorderde klassen is het een goed idee om een studiegroep te vormen om te oefenen voor toetsen.

4 ANALYSEER EN BEGRIJP ELKE FOUT

Onze cultuur is perfectionistisch geworden, en het is verleidelijk om onze fouten te negeren. Leerlingen willen een fout bij het huiswerk of een proefwerk negeren, het gewoon laten gaan. Maar het is belangrijk om fouten te herstellen en te begrijpen waarom ze gemaakt zijn; anders zijn we gedoemd om ze te herhalen. Neem de tijd om de gedachtegang achter een fout te achterhalen, en zoek uit hoe je het goed kunt doen. Vraag het de leraar als het je niet duidelijk is. 

5 SLIK JE VRAGEN NIET IN

Vragen zijn de manier waarop we leren. Als je er een hebt, stel ze dan. De kans is groot dat veel van jouw leerlingen dezelfde vraag hebben. Door ze hardop te stellen, help je jezelf, je klasgenoten en de leraar. Goede vragen stellen is een levenslange vaardigheid, en school is een veilige plaats om te oefenen. Hoe meer vragen we stellen, hoe gemakkelijker het wordt. Een goede leraar zal alle vragen respecteren. Als je het gevoel hebt dat je leraar je in verlegenheid brengt omdat je een vraag stelt, praat dan met je ouders en laat ze het aan de administratie vertellen; dit is een ernstig probleem.

6 BASISVAARDIGHEDEN ZIJN ESSENTIEEL

Snel: wat is 9 keer 7? Om succesvol te zijn, moeten leerlingen dit in hun slaap correct kunnen beantwoorden. De tafels van vermenigvuldiging vormen de basis voor de meeste wiskundeproblemen op de middelbare school. Als je ze niet kent, oefen dan! 

Je houd misschien ook van..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *