Ik ben goed in sport

HOE KAN JE BETER WORDEN IN JE SPORT

Sport is een geweldige manier om lichamelijk actief te blijven en plezier te hebben. Als je regelmatig aan sport doet, is de kans groot dat je beter wilt worden in je favoriete of welke activiteit dan ook, zelfs als je niet aan wedstrijden meedoet. Het maakt niet uit welke sport je beoefent, je kunt jezelf helpen je vaardigheden en prestaties te verbeteren door effectief te oefenen en een gezonde levensstijl aan te houden.

EFFECTIEVE TRAININGSTECHNIEKEN TOEPASSEN

1 STEL JE DOELEN

Voordat je begint met oefenen om beter te worden in de sport, moet je nadenken over jouw doelen. Dit kan je helpen je training te focussen en geeft je iets om voor te werken.

  • Je doelen hoeven niets verhevens te zijn en ze moeten ook niet onbereikbaar zijn, waardoor je zou kunnen afhaken.
  • Bijvoorbeeld, als je momenteel een afstand van 10 minuten aflegt, kun je je ten doel stellen om in zes maanden naar een afstand van 8 minuten te gaan. Als je een concreet doel hebt, kun je gemakkelijk een trainingsplan opstellen.

2 FORMULEER EEN PLAN

Het is gemakkelijk om je te houden aan de doelen die je hebt om beter te worden in een sport als je een redelijk plan opstelt. Je plan moet alles bevatten, van de tijden van de trainingssessies tot specifieke oefeningen of doelen die je voor elke sessie hebt. Houd het wel redelijk. Geleidelijke verbetering zal je gemotiveerd houden en je niet vermoeien tot het punt dat je ermee stopt.

  • Je kunt plannen opstellen met de hulp van sporttijdschriften, coaches, trainers, of zelfs vrienden.
  • Er zijn plannen om mensen te helpen hun doelen te bereiken beschikbaar in de media en op het web. Overweeg om je te houden aan bronnen zoals fitness sites of de sites van fitness tijdschriften.
  • Zorg ervoor dat je ten minste één volledige dag plant en twee als je dat nodig hebt.

3 TRAIN REGELMATIG

Je kunt niet beter worden in sport als je niet op regelmatige basis traint. Streef ernaar om 3-6 keer per week te trainen, afhankelijk van je algemene doelstellingen.

  • Je hoeft niet urenlang te trainen om beter te worden in een sport. Zelfs twintig minuten doelgerichte oefening kan uw vaardigheden verbeteren, zolang je dit regelmatig doet.
  • De meeste mensen kunnen zich verbeteren met ten minste 150 minuten matige activiteit per week of 75 minuten krachtige activiteit.

4 REK JE SPIEREN

Hoewel de meningen over de voordelen van rekken uiteenlopen, kan het jouw bewegingsbereik verbeteren. Dit kan op zijn beurt jouw sportprestaties verbeteren en het risico op blessures verminderen.

  • Rekken heeft extra voordelen, waaronder: verbeterde flexibiliteit en verhoogde bloedtoevoer naar uw spieren, die beide je ook kunnen helpen beter te worden in sport.
  • Je kunt specifieke rekoefeningen doen of zachtere vormen van yoga proberen, zoals hatha, restorative of yin yoga, die allemaal je atletische prestaties kunnen helpen verbeteren.

 

Je houd misschien ook van..